24 Nisan 2013 Çarşamba

prensesin uykusu....

24 Nisan 2013 Çarşamba
....prensesin uykusu....*

buram buram samimi bir hikaye...kahramanımız aziz agaclara sarılıp onların sesini dinleyen bir kutuphane gorevlisidir. evini cocuk esirgeme kurumundan yoldaşı neşet ile paylaşmaktadır. hayatı düşleri ile süslemiş neşeli azizin üst katına düşlerinden darbeler almış ağır abla Seçil,  kızı Gizem ile birlikte taşınır.

Prenses Gizem'in daldığı derin uyku ile her şey başlar. Aziz'in kaderle savaşıdır aslında her şey. Herkesin inandığını tersine cevirmeye çalışır. Yatağında ölümü bekleyen prensesi düşleri ile hayata döndürmeye çalışır.Aziz der ki;

" kader vardır ama sadece işimize geldiginde kötü giden şeylerin mazereti olarak degil, ayni zamanda mutlu anların yaratılmasında da başroldedir."

yazmaya başlar prensesin uyanınca okuyacagına inandıgı şeyleri bir günlüge...gecmişi,gelecegi, umudunu yazar...

inadına gülmektedir.sinir bozar zaman zaman...inancı kızdırır Seçili bile...herkes kendini kötüye alıştırmaya caliştırırken o prensesin üç istegini yerine getirmeye çalışır. olmayanı oldurur, bulunmayanı bulur, inancı herkese umut olur.

gece uykuya daldıran masallarla güne uyanmayı dener  ve başarır.

prenses uyanır... uykusunun sevdiklerinin hayatında neler degiştirdigini bilmeden...

Aziz’in günlüğünden:

Kader değiştirilemez, değiştirilirse kader olmaz diyenler var. Olmasın varsın. Hiç bir
şeyin değiştirilmeyeceği bir dünyada yaşamak ne umutsuzca olurdu öyle değil mi? Başına gelmiş kötü bir olay, öyle bir gün gelir ki olması gerektiği için olmuş ve daha iyi bir şeye neden yaratmıştır. Bilemezsin.....



*bir  cagan ırmak filmi...

0 kişi yakalandı:

 
ŞEHRİN IŞIKLARI ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates