14 Ağustos 2013 Çarşamba

neresi sıla bize neresi gurbet...

14 Ağustos 2013 Çarşamba
tatil...

uzatmalı tatilin son demleri... hafızada kalanlardan kaleme düşenler...

gümüşlük...

gumuslukte bir ev.. Bahcesinde mandalina agaci.. Bir hamak golgesinde..arada uzanip gozleri kapatmalik..yaninda bir masa.. Kah yemek, kah yazip cizmek..Cay her daim ocakta... Merdiven boslugunda bir okuma koltugu.. Gelsin sairler gitsin yazarlar..sabah limon kokulu kahvalti, aksam dostlarla raki sofrasi..illa ki sabah denizi..gece de belki..

kisin da ordayim.. Soguk, ruzgarli ama anilar kuvvetli; isitiyor geceyi..

Aklim gumuslukte kaldi...

kahvaltilar...

tatil mi kahvaltı, kahvaltı mı tatil ayırt edemiyorum... cemal süreya sen ne büyük şairmişsin, benim cümlelerimi benden önce söylemişsin...beyaz peynir, domates kombinasyonuna zeytinin isyankar duruşu, illa ki yumurtanın yanında 85 bardak çay... gazete al okuyama, makale aç bakama, niye? her kahvaltıda ayrı bir dost sohbeti..

hayat kahvaltıda çözdük seni kork bizden...

sevdalar...

kimisi yeni sevdalı, kimisi sevdasından ayrı, kimisi sevdadan gayrı dostlar... uzun uzadıya gece...sevdalardan eğlenmeye zaman kalmadı...
eee ne de olsa "Okyanusta ölmez de insan, gider bir kaşık sevdada boğulur."

yollar...

tatil demek illa ki yol demek... yolda her şeyi temize çekmek...neşeli sohbetler..dalıp dalıp gitmeler...uyku arası şarkılar türküler...üstü açık şiirler...bi yere varınca üzülür mü insan.. hikayenin sonu ise vardığınız yer biraz hüzün oluyor...umut mu tabii ki var... çünkü "göküyüzü gibi bir şey bu çocukluk hiç bir yere gitmiyor.. " :)

son söz..

ben söylemeyeyim yine şairler söylesin..

"dönmek mümkün mü artık dönmek; onca yıllardan sonra yeniden yollara düşmek..."

sevgiyle...


0 kişi yakalandı:

 
ŞEHRİN IŞIKLARI ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates